Motorcykel


På MC är det våra erfarna lärare Christer och Roger som utbildar på lätt, mellan och tung motorcykel. Innan du kan börja övningsköra för MC behöver du ansöka om körkortstillstånd för behörighet A.


Teori.

Vi använder digitalt teorimaterial som du enkelt kan arbeta med hemifrån. Teorimaterialet ingår i Startpaket MC, det kan även köpas separat. För dig som inte har något körkort sedan tidigare rekommenderar vi att du lägger till

teorikursen.


Körning.

MC och övrig utrustning som kläder, hjälm och kommunikationsradio lånar du av oss, det ingår i priset för körlektionen.
Manöverkörning utförs på vår övningsbana mellan Kungsbacka och Fjärås.

Hos oss kör du Honda CB125R (lätt) och Honda CB650F (mellan och tung).

Prov på Trafikverket.


Teoriprovet gör du på Trafikverket i Göteborg, Högsbo eller Hisingen, det finns även på fler orter. Teorin måste vara godkänd före körprovet.


Körprovet utförs på Trafikverkets manöverbana i Säve.

Du och din körlärare kör gemensamt dit, vi har oftast flera elever som gör provet samma dag och som åker ihop. Körprovet startar med en säkerhetskontroll. Därefter körning på manöverbana, lågfartsbana, högfartsbana och bromsprov. Efter godkänd körning på banan fortsätter provet med körning i trafik.

Riskutbildning 1 & 2 är obligatoriska kurser innan proven!


Del 1 är teoretisk och handlar om hur ditt beteende i trafiken påverkar säkerheten. Vi tar även upp hur olika typer av skyddsutrustning, däck, bromsar och väglag kan inverka på olycksrisken.


Del 2 är praktiska övningar på trafikövningsplatsen. Här ingår kurvteknik, bromsteknik och hastighetsanpassning. För att uppnå målen i utbildningen måste du kunna manövrera motorcykeln på ett säkert sätt.