Loading Laddar...
 

Riskutbildning del 2

Riskutbildning del 2 är den praktiska delen på halkbanan.

Vi utbildar våra elever på Kristineheds trafikövningsplats i Halmstad.

Övningarna syftar till att du ska få uppleva hur hastighet och väglag hänger samman med olycksrisken. Det ger dig förståelse för hur t.ex. hastigheten påverkar dina möjligheter att undvika trafikolyckor.

Du ska vara i slutskedet av din utbildning när du kör halkbanan. Det beror på att det ställs höga krav när det gäller bedömning, värdering och förståelse av olika trafiksituationer, och du ska självklart kunna manövrera bilen på ett säkert sätt.

Din lärare avgör när det är dags för dig att köra halkan, och bokar in den tillsammans med dig. Du får då information om vad som gäller för den dagen, hur du tar dig dit och vad du behöver ha med dig. 

 
Kristineheds trafikövningsplats.

Gör du halkan på Kristinehed, så kör vi gemensamt till Halmstad. En av våra lärare är då med er under dagen och håller i utbildningen på halkbanan. Max 4 elever delar på körningen dit/hem och får då även öva på landsväg och motorväg.

Läs mer om utbildningen här >> Kristinehedsbanan

Stora Holms trafikövningsplats.

Bokar du halkan privat så kan du göra utbildningen på Stora Holms trafikövningsplats på Hisingen.

Du tar dig till Stora Holm på egen hand när du ska köra halkbanan där. På Stora Holms hemsida finns information om utbildningen, bokning, vägbeskrivning mm >> Stora Holm