Loading Laddar...
 

Motorcykel

På MC är det våra erfarna lärare Christer, Roger och Anton som utbildar på lätt, mellan och tung motorcykel.

Teoriutbildning. Du som redan har körkort för tex personbil kan välja att läsa teorin på egen hand. Material och teoritester via elevcentralen kan du köpa hos oss. För dig som inte har något körkort eller har läst teori sedan tidigare, rekommenderar vi att du lägger till teorikursen och boken Trafikens grunder.

Körutbildning. MC och övrig utrustning som kläder, hjälm och radio lånar du av oss, det ingår i priset för körlektionen. Har du egna kläder får du gärna använda dem förutsatt att de är godkända enligt Trafikverkets standard.
Manöverkörning utförs på vår övningsbana mellan Kungsbacka och Fjärås.
Hos oss kör du Honda CB125R (ny för säsongen 2018), Honda CB650F (mellan) och Honda CB650F (tung).

Proven på Trafikverket. Teoriprovet gör du på Trafikverket på Hisingen (finns även på fler orter). Innan teoriprovet måste du ha genomfört riskutbildningens två delar - riskutbildning del 1 och 2.
Körprovet utförs på Trafikverkets manöverbana på Säve, Hisingen. Du och din körlärare kör gemensamt dit, vi har oftast flera elever som gör provet samma dag och som åker ihop. Du får också tillfälle att värma upp på banan innan provet.

Körprovet startar med en säkerhetskontroll. Därefter körning på manöverbana, lågfartsbana och högfartsbana samt bromsprov. Efter godkänd körning på banan, fortsätter provet med körning i trafik.

Innan du kan börja övningsköra för MC behöver du ha körkortstillstånd för behörighet A. Detta ansöker du om hos Transportstyrelsen. Enklast och snabbast går det att ansöka direkt via e-tjänst:

ANSÖK OM KÖRKORTSTILLSTÅND

För ansökan krävs ett synintyg, detta kan du göra hos oss eller hos en optiker. Ring oss för att boka en tid!